Як розрізати торт, якщо не виявилося ножа під рукою: кухонні лайфхаки

Найпопулярніша форма тортів — кругла.

Іноді може статися, коли під час святкування дня народження на природі не знайдеться ножа, щоб розрізати торт. Однак, на щастя, це можна зробити без будь-яких гострих предметів, інформує Ukr.Media.

Як розрізати торт без ножа

Келих для вина

Експерти кажуть, що розрізати будь-який торт чи пиріг можна за допомогою келиха для вина чи склянок. Спочатку це може здатися дивним, але ця незвичайна техніка стала дуже популярною.

Зокрема, кожен присутній на святі може поділити свою частину торта келихом. Його потрібно просто взяти вверх дном і занурити в торт, щоб витягнути шматочок.

Потім кожен може спробувати свою порцію у склянці за допомогою ложки.

Нитка

Зокрема, торт можна розрізати і за допомогою зубної чи будь-якої іншої нитки. Необхідно відрізати нитку довшу, ніж сам торт. Бажано, щоб вона була складена вдвічі, щоб було зручно її тримати.

Потім міцно візьміться за кінці нитки і проведіть невидиму лінію там, де ви робитимете надріз. Покладіть нитку на уявну лінію та натисніть різким, швидким рухом, щоб зробити ідеальний розріз.

Як красиво розрізати торт

Найпопулярніша форма тортів — кругла. Найпростіший спосіб нарізки такого десерту: розрізати навпіл, а потім кожну половинку на дві частини, а якщо необхідно, то їх поділити.

Також можна розрізати ромашкою. У центрі торта треба зробити коло. Частину, що залишилася за колом, потрібно розділити на рівні частини, серединку розрізати хрест-навхрест.

Якщо торт прямокутної чи квадратної форми, потрібно провести через середину квадратного торта дві перпендикулярні лінії і розрізати. В результаті вийде чотири рівні частини, які можна поділити ще навпіл або за такою ж схемою на чотири шматочки. Також їх можна розрізати по діагоналі або на трикутні частини.

Часто для нарізки торта використовують спеціальний кутовий ніж-лопатку, що дозволяє швидко поділити десерт на рівні частини.

Источник