Голова Харківського суду проведе п’ять років у тюрмі

Фото: ЦПК. Вищий антикорупційний суд ухвалив вирок у справі голови Харківського окружного адміністративного суду Ольги Панченко.

ВАКС засудив голову Харківського окружного адмінсуду до 5 років позбавлення волі.

Вищий антикорсуд ухвалив вирок у справі голови Харківського окружного адміністративного суду Ольги Панченко. Їй призначили покарання у вигляді позбавлення волі на п’ять років з позбавленням права обіймати посаду судді строком на три роки.

Прокурор САП просила покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна. ВАКС відмовився застосовувати щодо Панченко конфіскацію майна, повідомили у Центрі протижії корупції. Рішення ухвалили судді Катерина Сікора, Тетяна Гавриленко та Олена Танасевич.

Нагадаємо, у вересні 2020 року детективи НАБУ викрили суддю Панченко на передачі хабара у 3000 доларів одній із суддів цього ж суду, Олені Заічко. Панченко домовилася із представниками комерційної компанії, що за певну суму грошей суд ухвалить потрібне рішення. Справу мала розглядати саме суддя Заічко, на яку голова суду й почала тиснути, пропонуючи частину хабаря. 

Але суддя Заічко вирішила звернутися до правоохоронців і стати викривачкою. Голову суду Панченко викрили в момент передачі хабара.

За версією Панченко, Заічко помстилася їй як голові суду за принципове ставлення до себе.

Нагадаємо,  21 вересня 2020 року Пансенко спіймали на «гарячому», наступного дня їй вручили підозру за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачала від чотирьох до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Джерело