НБУ зберігає високі обсяги продажу валюти з резервів

НБУ зберігає високі обсяги продажу валюти з резервів

Фото: Пресс-центр НБУ Зберігаються високі обсяги продажу валюти із резервів

Обсяг, як і раніше, перевищує 3 млрд доларів, але в НБУ зазначають, що продаж валюти на міжбанку повністю покривається за рахунок міжнародної допомоги.

Національний банк України в січні купив на міжбанківському валютному ринку 28,5 млн. доларів і продав 3 110,63 млн. доларів. Негативне сальдо становило 3 082,13 млн доларів, про що свідчать дані НБУ.

Таким чином НБУ трохи скоротив продаж валюти на міжбанку, порівняно з груднем минулого року, коли було продано 3 163,5 млн доларів.

Обсяг, як і раніше, перевищує 3 млрд доларів, як і влітку 2022 року, коли спостерігався найбільший дефіцит валюти, але в НБУ зазначають, що продаж валюти на міжбанку повністю покривається за рахунок міжнародної допомоги.

Крім того, заступник голови НБУ Юрій Гелетій повідомив, що за результатами січня очікується зростання міжнародних резервів до 30 млрд. доларів.

Раніше повідомлялося, що НБУ зберіг облікову ставку та погіршив прогноз ВВП. У Мінекономіки заявили, що минулого року ВВП України просів майже на третину. Це найбільше падіння за всю історію, проте краще, ніж очікувалося.

Джерело