Дієтологи розповіли, які продукти категорично не можна вживати з чаєм

З чим не рекомендується пити чай.

Лікарі назвали низку продуктів, які не можна вживати разом із чаєм. Деякі з них уповільнюють метаболізм і навіть призводять до вироблення канцерогенів. А ось їх корисні властивості різко зменшуються, інформує Ukr.Media.

Цікаво, що ці поєднання звичні для багатьох із нас. Отже, до чаю не варто додавати цукор, мед, молоко і навіть лимон. Смак від цього стане кращим, а ось користі — нуль.

Для любителів солодкого чаю поганою новиною буде те, що цукор не тільки призводить до ожиріння, а й різко підвищує рівень глюкози в крові, змушуючи підшлункову залозу виробляти велику кількість інсуліну. Крім того, цукор призводить до метаболічного синдрому — комплексу порушень обміну речовин, при якому підвищений ризик розвитку серцево-судинних захворювань та діабету другого типу.

Безневинний лимон теж не варто міксувати з гарячим чаєм. Сам собою фрукт, безумовно, корисний. А ось висока температура вбиває всі корисні властивості.

А ось молоко, додане до чаю, завадить засвоєнню корисних природних антиоксидантів, які містяться у чаї.

Також не варто додавати мед у гарячий напій, тому що за високої температури він перетворюється на канцероген. Вплив якого на організм людини підвищує можливість виникнення злоякісних пухлин.

Источник