Експерти з’ясували, який вітамін захищає серце при ожирінні

Дефіцит даного вітаміну при зайвій вазі небезпечний для серця.

Ожиріння — дуже небезпечний стан для нашого організму, який негативно впливає на всі органи. Знизити його негативний вплив можна наполегливим позбавленням від жирових відкладень і, як стверджують вчені з Ганноверської медичної школи в Німеччині, вживанням вітаміну А, якими багаті морква, гарбуз, броколі, шпинат, солодкий перець, персики, абрикоси і так далі, інформує Ukr.Media.

Експерти провели дослідження на мишах, яким індукували ожиріння, а потім поділили на дві групи. У першої групи не було дефіциту корисних речовин, а у другої була нестача вітаміну А.

Через 20 тижнів дослідники порівняли серце і метаболізм мишей з обох груп і виявили, що у мишей з дефіцитом вітаміну A в серці була репресія генів, які пов'язані з отриманням енергії з жиру, витягом енергії з глюкози і виробництвом аденозинтрифосфату — речовини, що володіє антиаритмічним ефектом, чинить гіпотензивну дію, розширює коронарні і мозкові артерії. Все це має вирішальне значення для нормальної роботи серця і метаболізму.

"Наше дослідження показало, що вітамін А відіграє важливу роль у збереженні експресії генів, пов'язаних з роботою серця. Він може знизити ризик розвитку мітохондріальної і скорочувальної дисфункцій при ожирінні, викликаному неправильною дієтою", — пишуть дослідники.

Источник