Верховна Рада припинила повноваження харківського нардепа

Фото: УП Ігор Абрамович обирався до ВР від ОПЗЖ, а перед повномасштабним вторгненням Росії виїхав з України.

Ігор Абрамович написав заяву про складання мандату, заяву підтримав парламент.

6 лютого Верховна Рада ухвалила рішення про дострокове припинення повноважень народного депутата з Харкова від забороненої в Україні партії «Опозиційна платформа — За життя» Ігоря Абрамовича. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у своєму офіційному Telegram-каналі.

«За» — 317 нардепів. Це єдине складання мандату за сьогодні. Інші заяви чомусь не надійшли ще. Летять з ОАЕ», — написав Железняк.

Як писав KHARKIV Today, 17 серпня видання «Українська правда» оприлюднило розслідування про українських олігархів та нардепів, що відпочивають у Монако, Монте-Карло та Ніцці, коли в Україні триває війна.

Серед них — Вадим Столар, Ігор Абрамович, Григорій Суркіс, дружина Олександра Ярославського Марина. Помітили на елітному курорті й автівки, що належать депутатці Харківської міськради Марії Скоробагач та мікроавтобус, який возив її батька, депутата обласної ради Володимира Скоробагача.  Після публікації Державне бюро розслідувань розпочало розслідування за цим фактом.

Нагадаємо, Ігор Абрамович обрався у Верховну Раду України у 2019 році від партії «ОПЗЖ». Із 24 лютого по 1 червня 2022 року не відвідав жодного засідання Верховної Ради, по яких є дані. Абрамович вважається «сірим кардиналом» Харківської міської ради. У післявоєнних номерах газети міськради «Харьковские известия» матеріалам з його піаром віддавали багато місця. Він був присутній онлайн на зустрічі представників мерії з англійським архітектором Норманом Фостером, який працює над Стратегією розвитку повоєнного Харкова.

6 лютого Абрамович написав заяву про складання мандата народного депутата. 

Джерело