Чому у деяких людей у житті так багато проблем

Жорстка але, мабуть, найточніша відповідь.

Як часто люди не можуть вирватися із замкнутого кола, або одна проблема за одною валиться, немов сніг на голову. Як ви думаєте, чому так відбувається? Чому в одних людей життя легке і радісне, а в інших похмуре і складне? Можна було б довго міркувати щодо призначення, карми і долі, але у нас для вас є більш проста і зрозуміла відповідь, інформує Ukr.Media.

Є всього два види людей. Ті, хто живуть в обставинах і ті, хто ці обставини створюють.

Сергій працює у великій компанії. Його звільнили і на його місце взяли іншого співробітника. У Сергія шок, драма, проблеми з пошуком роботи, він не розуміє, за що це з ним відбувається. Він живе в обставинах, які поставили його в не найпристойнішу життєву позу.

А як справи у начальника компанії, в якій Сергій пропрацював останні 5 років? Як же йдуть справи у її власника, Аркадія? Який в гонитві за результатами змінює співробітників частіше, ніж його дружина сукні з нової колекції…

Аркадій з дружиною полетів на море в лютому, тому що там тепло, а в місті, де його бізнес — мінус двадцять. У місті, де Сергій залишився без грошей. Сергій, якому ввечері сім'я буде дивитися в рот з великим питанням: "і як нам всім тепер далі жити?".

Аркадій створює обставини. А не живе в них. Він створив компанію, створив собі приємну погоду, створив собі своє життя. І живе так, як він хоче жити.

А Сергій… "А хто це? А, це один із співробітників? Ти знаєш, скільки у мене таких, як Сергій!? Поки людина корисна, нехай отримує свої три копійки. Мені не шкода! А якщо не корисна, навіщо в компанії баласт? Ми що ідіоти чи що?".

Звичайно, у тих, хто створює обставини бувають проблеми в житті. І іноді набагато більш гострі і важкі, ніж у тих, хто живе в обставинах. Але! Зрозумійте три принципові моменти:

  • Ті, хто створюють обставини завжди краще справляються з труднощами. Тому що вони створюють нові обставини, які дозволяють легко обійти перешкоди.
  • Ті, хто живуть в обставинах, в десятки і сотні разів частіше стикаються з проблемами і неприємностями в житті. Їх життя за визначенням більш складне і похмуре. Тому що їм недоступні ті ресурси і можливості, які є у тих, хто створює обставини.
  • Переключитися з режиму "жити в обставинах" в режим "створювати обставини" можна в будь-якому віці і на будь-якому рівні розвитку. Ключі від усіх дверей у книгах та у вашій голові.

Источник