Жителів Харківської області просять відслідковувати техніку ворога

Фото: М. Федоров. Місця дислокації техніки треба фотографувати дуже обережно.

Росіяни продовжують нищити українські міста з ракетних комплексів.

Після останньої ракетної атаки по Харкову міністр цифрової трансформації Михайло Федоров звернувся до українців про допомогу. Він закликає українців, які проживають на тимчасово окупованих територіях, встановити місця дислокації ракетних комплексів. Для цього інформацію потрібно передавати на чатбот єВорог.

«Росіяни запустили по центру Харкова ракети комплексу С-300. Також вони активно використовують системи С-400, Буратіно/ Солнцепьоки та Іскандери. Окупанти обстрілюють цими комплексами українські міста, села та позиції наших військових. Зараз Силам оборони дуже потрібна допомога від вас або ваших знайомих у АР Крим, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Харківській областях для ідентифікації російського озброєння через чатбот єВорог», — звернувся Федоров.

Приклади техніки, яку треба відслідковувати і про яку повідомляти, вказані на інфографіці. Повідомлення про такі комплекси треба відправляти у чатбот єВорог https://t.me/evorog_bot.

Одне повідомлення може врятувати десятки життів, але особистою безпекою не треба нехтувати.

«Але не забувайте про правила безпеки. Знімайте з безпечної відстані, переконайтеся, що вас не бачать, видаляйте фото/відео техніки та історію листування з чатботом. Дякую кожному. За можливості перешліть цей пост своїм друзям та знайомим, які тимчасово перебувають в окупації. Разом наближаємо день звільнення», — повідомляє міністр.

Нагадаємо, близько 23:00 7 лютого шість російських ракет поцілили по центру Харкова. Кілька ракет влучили по промисловому підприємству, одна з ракет впала неподалік алеї Центрального парку, утворилася велика вирва, пошкоджені кілька лавок та газон. Окрім того, уламками пошкоджено будівлю кафе.

Джерело