Окупанти продовжують наступ і штурмували кілька населених пунктів на Харківщині

Фото: Генштаб. Атаки на Куп'янському напрямку тривають.

Російська армія обстріляла близько десяти населених пунктів.

Основні зусилля ворог продовжує зосереджувати на веденні наступальних дій на Куп’янському напрямку. Минулої доби тут відбили кілька атак на два населених пункти, Гряниківка та Масютівка (за 15-20 кілометрів від Куп’янська).

На Слобожанському напрямку військова обстановка без змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Окупанти гатили по селах неподалік кордону на північ і північний схід від Харкова. 

«Обстрілів зазнали райони населених пунктів Уди, Ветеринарне, Козача Лопань, Малі Проходи, Стариця і Дворічна. На Куп’янському напрямку під вогневе ураження потрапили райони населених пунктів Синьківка, Куп’янськ, Піщане, Берестове», — повідомили в Генштабі.

Нагадаємо, на Куп’янському напрямку противник накопичував сили протягом останніх місяців, аби почати наступ. Тут в тимчасовій окупації залишалися 29 населених пунктів. Росіяни накопичили техніку в селі Нова Тарасівка, що поблизу кордону Харківської та Луганської областей. 

«Закінчується розгортання підрозділів 2-ї мотострілкової дивізії 1-ї гвардійської танкової армії на Куп’янському напрямку (район Нова Тарасівка). Противник також зосереджує на цьому напрямку додатково не менш двох танкових батальйонів та двох мотострілкових батальйонів із складу 26-го танкового полку  47-ї танкової дивізії Першої гвардійської танкової армії», — повідомив, посилаючись на власні джерела, військовий оглядач та координатор групи «Інформаційний спротив» Костянтин Машовець.  

В «Інституті вивчення війни» впевнені, що скупчення військ на кордоні Луганської області має на меті зовсім не атаку на Харків. На думку експертів, Путін збирається повністю захопити Луганщину.

Джерело