Двоє мешканців Харківщини вирубали дерев на мільйон гривень

Фото: ГУ Нацполіції в Харківській області Чоловікам оголосили підозру.

«Чорним» лісорубам загрожує до семи років ув’язнення.

10 лютого слідчі оголосили підозру 51-річному та 22-річному мешканцям селища Шевченкове у Куп’янському районі, які вирубали дерев на суму майже мільйон гривень. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції в Харківській області.

Як установило слідство, 51-річний чоловік запропонував 22-річному товаришу зайнятися вирубкою дерев для того, щоб заробляти, той погодився. Чоловіки взяли бензопили й пішли в ліс. У лісосмузі поблизу села Борівське вони кілька днів пиляли дерева. Усього спиляли більше 50 дерев.

«Під час останньої спроби здійснити незаконну порубку лісових насаджень правопорушники були викриті працівниками поліції. Своїми діями чоловіки завдали шкоди державі на загальну суму 893 375 тисяч гривень», — розповіли в поліції.

Підозру чоловікам оголосили за ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Фото: ГУ Нацполіції в Харківській областіФото: ГУ Нацполіції в Харківській області

Як писав KHARKIV Today, 37-річний чоловік зі спільниками приїхав до захисного лісового насадження, яке розташоване за селищем Краснопавлівка Лозівського району, та вирубав без дозволу дерева на 300 000 гривень.

Джерело