РФ продовжує атаку дронами — у Київській та Харківській областях спрацювала ППО — Події

РФ продовжує атаку дронами - у Київській та Харківській областях спрацювала ППО - Події

У низці регіонів України знову оголошено повітряну тривогу. Місцева влада попереджає про нову атаку росіян іранськими дронами-камікадзе, а люди пишуть у мережах, що чують звуки вибухів.

У Київській області розпочала роботу українська ППО. В обласній військовій адміністрації просять киян перейти в укриття та дотримуватись інформаційної тиші.

— У Київській області працює ППО! Дотримуйтесь інформаційної тиші. У жодному разі не знімайте та не викладайте в мережу роботу засобів ППО та наслідки ворожих ударів, — йдеться у повідомленні.

У Харківській області наші захисники збили два ворожі дрони. Про це повідомив начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник.

— Два БПЛА противника знешкоджені. Над Харківською областю у повітрі ще один ворожий «Шахед», — написав він.

До цього шість ворожих дронів було збито нашими силами на півдні України. У небі над Миколаївською та Одеською областями ЗСУ ліквідували усі безпілотники, а у Криворізькому районі є влучення.

— Два дрони-камікадзе були збиті над морем на Одещині. Три дрони-камікадзе знищені на підльоті до Миколаївської області. На жаль, є одне влучення в об’єкт енергетичної інфраструктури на Криворізькому напрямку, але інший дрон все ж таки був збитий, — заявив в ефірі всеукраїнського телемарафону начальник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Російські війська 10 лютого протягом дня завдавали масованих ударів по Україні. Противник запустив кілька хвиль крилатих ракет по об’єктах енергетики — у шести регіонах зафіксовано «прильоти». З випущених ворогом 71 ракети нашим захисникам вдалося збити 61. З початку жовтня українська енергосистема зазнала масованої атаки в 14-й раз.

Джерело