Як правильно збити білки в густу піну без міксера і вінчика

Основні нюанси.

Ретельно збиті білки потрібні для приготування різних десертів. Щоб готовий кондитерський виріб мав ніжний смак і необхідну пишність, яйця слід перетворити в густу піну. Зазвичай для цієї мети господині використовують міксер або ж вінчик. Але що ж робити, якщо ні одного, ні другого девайса у вас немає? Розповідаємо, як збити білки без міксера і вінчика до стійких піків, інформує Ukr.Media.

Варто зазначити, що такий процес не можна назвати дуже швидким і легким. Вручну збити білки в густу піну досить складно, але можливо. Головне — взяти відповідну ємність і свіжі яйця. В цьому випадку у вас обов'язково все вийде!

Вибір яєць

Щоб збити білки до міцних піків, необхідно вибрати якісний основний продукт. Старі яйця для цього завдання не підійдуть. Адже навіть якщо вам вдасться їх збільшити до потрібного обсягу, то незабаром вони стануть пузиритися і впадуть. В ідеалі яйцям не повинно бути більше тижня.

До того ж підготувати цей інгредієнт потрібно заздалегідь. Яйця повинні бути кімнатної температури. Тому рекомендуємо дістати їх з холодильника приблизно за 2-3 години до початку приготування. Якщо ви раптом забули про цей нюанс, тоді наберіть в миску теплу воду. Опустіть в неї яйця, а через 5 хвилин дістаньте їх. Можна приступати до готування!

Як правильно відокремити білки від жовтків

Збити білки в густу піну без міксера вийде в тому разі, якщо ви акуратно відокремте жовтки. Для цього можна використовувати один з двох нижчеперелічених методів.

  • Зробіть у верхівці яєчної шкаралупи невеликий отвір, використовуючи кінчик гострого ножа. Вилийте через нього білок в глибоку ємність.
  • Розбийте яйце по центру над мискою. Перелийте жовток з однієї половини шкаралупи в іншу. Так весь білок виявиться в ємності.

Покрокова інструкція

Потім вже можна переходити до самого процесу збивання. Візьміть досить глибоку ємність і дві вилки. З їх допомогою ви і будете збивати білки. Для цього з'єднайте вилки зубчиками одна до одної.

  • Промиваємо посуд і пристосування з вилок. Витираємо їх насухо.
  • Перемішуємо акуратно відокремлені білки від жовтків в глибокій мисці. Поступово збільшуємо швидкість.
  • Додаємо необхідну кількість цукру.
  • Продовжуємо збивати білки, поки не утворяться міцні піки.
  • У жодному разі виключайте потрапляння жовтка в білкову масу. Навіть одна крапелька стане перешкодою для отримання необхідної консистенції.

    Источник