На пропагандистському сайті РФ опублікували антивоєнні матеріали

На пропагандистському сайті РФ опублікували антивоєнні матеріали

Фото: Скриншот WEB.ARCHIVE Новини на сайті пропагандистів

Тексти з критикою російської влади виставили як акцію до річниці початку війни РФ проти України.

На сайті російського пропагандистського видання Комсомольська правда ввечері 11 лютого з’явилися щонайменше 10 публікацій, які засуджують вторгнення РФ в Україну, повідомляє проект Продолжение следует.

Серед заголовків цих матеріалів (зараз вони вже видалені) були такі:

  •      «Крим — Україна. Росія має повернути півострів»
  •      «Росія стала жертвою окупації путінським режимом»
  •      «Російська Федерація скоїла злочини в Бучі, Ізюмі та Гостомелі»
  •      «Кремлівський режим випустив ув’язнених зі зброєю»
  •      «Мир не настає через Путіна: Зеленський підписав указ про заборону на переговори особисто з Путіним»
  •      «Катування над Навальним: як у російських в’язницях поводяться з політв’язнями»

Як мінімум, частина публікацій починалася такими словами: «Матеріал не погоджений з редакцією Комсомольської правди, спрямований на викриття брехні кремлівського режиму на чолі з кривавим диктатором Путіним та його зграї цинічних злодіїв при владі, які вчинили геноцид мирного народу в Україні».

Публікації розмістив редактор новин КП Володимир Романенко. Журналіст заявив, що йому 24 роки і що він проти війни, але у вересні 2022 року він змушений був погодитися на роботу в КП, оскільки йому потрібні були гроші.

Романенко розповів, що виклав тексти з критикою влади як акцію до річниці початку війни, а випускник написала, що «не чекала такого» і заблокувала його в телеграмі.

Журналіст назвав свої дії «відкупленням провини».

«Мій вислів я вирішив приурочити до року з моменту початку війни: під час робочої зміни я просто залив в «адмінку» сайту публікації, де йдеться про злочини російської влади та армії в Україні. Про кількість жертв серед мирного населення. Про те, скільки насправді людей втратила російська армія у цій війні, та про те, скільки грошей Путін вкачує у війну. Усі їх я писав сам, ґрунтуючись на офіційних даних держорганів України, публікаціях незалежних російських та західних ЗМІ… Для мене такий крок – це стрибок у прірву. Я шукаю якусь роботу, накопичень особливо не лишилося. Але сприймаю це як спокуту вини. Залишитися без роботи — як на мене, пропорційна плата за те, що я брехав. Перепрошую українців за те, що брав участь у всьому цьому. Мій вислів — про те, що й у пропаганді є люди, які ще пручаються. Я сподіваюся, що співробітники інших прокремлівських ЗМІ помітять мій вчинок», — цитує Продолжение следует Романенка.

Нагадаємо, що правлячий режим Росії намагається подати війну в Україні як екзистенційну загрозу для росіян, щоб створити умови для затяжної війни та отримати підтримку від самих громадян РФ, проте всі ці спроби не досягають необхідної мети, йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Джерело