В Укрбудінвестбанку заявили про прибуток за підсумками 2022 року

В Укрбудінвестбанку заявили про прибуток за підсумками 2022 року

Фото: прес-служба Укрбудінвестбанку Голова наглядової ради Укрбудінвестбанку Світлана Дем’яненко прокоментувала підсумки року

Голова наглядової ради банку розповіла, з якими викликами довелося зіткнутися фінустанові в умовах війни, і за рахунок чого вдалося подолати труднощі.

АТ Укрбудінвестбанк, незважаючи на війну в країні та пов’язані з цим майнові втрати, закінчило 2022 рік із прибутком та зберегло всю клієнтську базу. Про це заявила голова наглядової ради банку Світлана Дем’яненко в інтерв’ю агентству УНІАН.

Вона не стала уточнювати конкретні цифри, заявивши лише, що фінансовий результат дозволив банку отримати кредитний рейтинг ААА, тобто найвищий рівень кредитної спроможності.

«Протягом минулого року Укрбудінвестбанк дотримувався всіх нормативів НБУ і, згідно з рейтингом (центробанку – прим. ред.), займає 42 позицію серед усіх банків, що працюють в Україні. Це дозволило банку отримати кредитний рейтинг ААА від національного рейтингового агентства Рюрік, тобто високий рівень кредитної спроможності та перспективний прогноз «у розвитку»», — сказала вона.

За її словами, війна стала суворим викликом не лише для її фінустанови, а й для банківської системи загалом.

«Повномасштабна війна стала справді суворим викликом. Проте, як бачимо, банківська система у 2022 році вистояла — країна не побачила масового закриття банків, закрилися лише три. Завдяки грамотній політиці, утримавши себе, українські банки допомогли утримати і економіку держави. Для Укрбудінвестбанку 2022 став перевіркою на міцність і правління, і колективу. Нам вдалося уникнути скорочень, а у відповідь банк отримав відчутну згуртованість і шалену самовіддачу працівників у найскладніші періоди року. Крім того, торік ми стали більш гнучкими та налагодили роботу в умовах надзвичайної ситуації, у тому числі ще більш удосконалили дистанційну роботу, випробувану карантином. Яскраве підтвердження цього -збереження кількості наших клієнтів», — наголосила Дем’яненко.

Голова наглядової ради фінустанови додала, що «банк зазнав майнових втрат, але незважаючи на це, зміг завершити 2022 рік із прибутком».

«Ми зазнали значних майнових втрат на територіях, які були в окупації чи в зоні безпосередніх бойових дій -маємо знищені відділення у Бучі, Херсоні та Сєверодонецьку. Деякі відділення були тимчасово закриті, але сьогодні їхню роботу вже відновлено. А, наприклад, у Миколаєві, незважаючи на всю складність ситуації, ми працювали весь час. Але, якщо говорити у фінансовому вираженні, розмір збитків для банку незначний, чому сприяла своєчасна та грамотна інкасація коштів. Банк визнав збитки від пошкодження та втрати майна та цінностей, сформував резерв під активні операції та диверсифікував ризики, забезпечивши прибуткову діяльність та достатній обсяг доходних надходжень. Ми зберегли керованість і отримали прибутковий результат у 2022 році», — наголосила вона.

Нагадаємо, у грудні повідомлялося, що українські банки, незважаючи на війну, під кінець року різко збільшили прибуток.

Джерело