Як правильно пити воду — поради експертів

4 важливих пункти, на які звертають увагу лікарі-дієтологи.

Якщо і можна виділити один пункт, без якого неможливо позбавитися від зайвої ваги, то цей пункт — вживання води. Наше тіло не просто на 60% складається з води. Вода бере участь і впливає на всі процеси життєдіяльності, в тому числі і на схуднення. Як правильно пити воду, щоб схуднути? Скільки треба пити води щодня і чи є тут якісь секрети?

Наше тіло потребує води. Всі клітини, органи і рідини в тій чи іншій мірі містять воду. І якщо вода бере участь у всіх процесах в організмі, вона абсолютно точно може допомогти досягти здорової ваги за рахунок нормалізації процесів кровообігу, травлення і виведення продуктів розпаду, інформує Ukr.Media.

Як вода допомагає худнути

Вживання води перед їжею допомагає природним чином зменшити споживання калорій, що, своєю чергою, сприяє підтримці здорової ваги. Вживання навіть половини склянки води перед їжею допомагає зменшити споживання калорій. Стакан води за годину до їжі знижує відчуття голоду, що теж допомагає не з'їсти зайвого.

Збільшення споживання води допомагає прискорити метаболізм за рахунок активізації процесу ліполізу. Розщеплення жирів можливо тільки у водному середовищі, тому нестача води гальмує метаболізм і сприяє утворенню жирової тканини. Підтримання правильного водного балансу допомагає спалювати до 100 калорій щодня.

Вода не містить калорій, на відміну від інших напоїв. Заміна таких напоїв, як сік, газовані напої, молоко, чай, звичайною водою допомагає знизити калорійність денного раціону на сотні калорій. Якщо смак звичайної води здається вам нудним, допоможе додавання до води різноманітних корисних добавок: свіжої м'яти, лайма, лимона, дрібно нарізаного огірка, імбиру або будь-яких сезонних фруктів і ягід.

Яку воду треба пити

У багатьох східних культурах запорукою здоров'я і секретом вічної молодості вважається тепла вода (з температурою 40-45 градусів). Стакан теплої води за 20 хвилин до їжі забезпечить правильне травлення, нормалізує кислотно-лужний баланс, розслабить мускулатуру органів травлення і очистить шлунково-кишковий тракт від мікробів і слизу. Результатом щоденного вживання теплої води стане зниження ваги, очищення шкіри від акне і жирного блиску, нормалізація артеріального тиску, загальне гарне самопочуття.

Скільки води потрібно пити в день

На цей рахунок існують різні рекомендації, але більшість з них дотримується наступних норм: це 30 мл на 1 кг ідеальної маси тіла.

Як потрібно пити воду, щоб схуднути

Оптимальний варіант — розподілити споживання води на весь день, але більшу частину випити в першій половині дня, щоб уникнути набряклості вранці. Як прокинулися, бажано випити 1-2 склянки теплої води. Пити теплу воду також важливо перед їжею за 15-20 хвилин, щоб підготувати органи харчування до приймання їжі і зменшити обсяг з'їденого. Після їжі краще пити через 40-60 хвилин, щоб не розбавляти шлунковий сік, який важливий для травлення.

Треба пам'ятати, що деякі речовини, такі як кофеїн, посилюють сечовиділення, що сприяє зневодненню. І якщо ви п'єте каву, то на кожну чашку слід додатково випити 1 склянку води. Додатковий обсяг води може знадобитися також в жарку погоду або при високих фізичних навантаженнях.

Для здоров'я і схуднення однозначно варто виробити звичку пити воду. Це особливо важливо для підтримання високого рівня метаболізму протягом тривалого часу. Тільки в цьому випадку позначається накопичувальний ефект. Якщо один день пити воду правильно, а на другий день забути про це, ефекту не буде.

Для того, щоб виробити правильну звичку, можна використовувати нагадування в телефоні, різні додатки або спробувати пов'язати нову звичку з деякими старими. Наприклад, випивати склянку води вранці і ввечері після того, як ви почистили зуби. Нехай пляшка з водою завжди буде у вас під рукою. Багаторазову пляшку легко перетворити в модний аксесуар, вибравши гарний дизайн пляшки або чохла для неї.

Источник