Двоє мешканців Харківщини працювали «поліцейськими» в окупантів

Фото: Харківська обласна прокуратура Чоловікам заочно оголосили підозру.

Один колаборант затримував місцевих мешканців, інший — проводив обшуки.

Слідчі заочно оголосили підозру 54-річному та 30-річному мешканцям Харківської області, які під час окупації влаштувалися до «поліції» загарбників. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як установило слідство, 54-річний житель селища Борова (Ізюмський район) добровільно став «полицейским Боровского отдела полиции». Він патрулював територію Борової, затримував та доставляв до відділу «народної поліції» людей.

Інший колаборант, 30-річний чоловік, обійняв посаду «дільничого поліцейського» у місті Балаклія. На посаді перебував з червня по середину серпня минулого року. Так званий «поліцейський» проводив обшуки у домоволодіннях та вилучав мисливську зброю у жителів міста.

Підозри чоловікам сформували за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Їм загрожує від 12 до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Як писав KHARKIV Today, судитимуть «патрульного», який охороняв окупантів у Балаклії. Він також «слідкував» за громадським порядком, щоб «нова влада» почувала себе спокійно у місті.

Джерело