Керівництво Миколаївської ОВА взяло учать у засіданні Ради безбар’єрності

 

У середу, 15 лютого, під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та за участі першої леді України Олени Зеленської відбулось засідання консультативно-дорадчого органу Кабінету Міністрів України — Ради безбар’єрності.

 

У засіданні Ради безбар’єрності від Миколаївської області взяли участь начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Олександр Трайтлі, директорка департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної військової адміністрації Оксана Єльчієва.

 

Під час засідання Ради були обговорені результати виконання Плану заходів з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року за 2021-2022 роки.

 

Також обговорювався план заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року та флагманські проєкти міністерств щодо створення безбар’єрного простору.

 

Окрім цього, під час засідання було презентовано Альбом безбар’єрних рішень — практичний посібник для проєктувальників та архітекторів публічного простору, який рекомендує та на прикладах ілюструє, як міське середовище може бути дружнім до різних користувачів, зокрема й батьків з маленькими дітьми, людей старшого віку, людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

 

Зазначимо, що альбом безбар’єрних рішень створено в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів».

 

В умовах повномасштабної війни потреби населення щодо зручного й комфортного простору навколо особливо загострились. Альбом підказує, як наші населені пункти в умовах воєнного часу та безпекових потреб можуть стати дружніми до тих, хто має підвищену чутливість до світла та звуків, хто повертається із зони бойових дій і потребує реабілітації, хто після вимушеної евакуації планує повернутися додому з маленькими дітьми.