Верещук закликає жителів евакуюватися з Бахмута — 16 лютого 2023 :: Донеччина

Віцепрем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала мирних мешканців негайно евакуюватися з обстрілюваного російськими військами Бахмута.

«Бахмут. Тільки за сьогодні там загинуло 5 цивільних, 9 поранено. У місті тривають важкі бої. Ворожа артилерія працює по житлових кварталах. Чесно кажучи, мене дуже дивує, що там досі роблять 6 тисяч цивільних. Саме стільки людей залишаються в місті за останніми даними. Звертаюся до цивільних, які перебувають у Бахмуті: якщо ви адекватні, законослухняні та патріотичні громадяни, ви маєте негайно евакуюватися», — написала Верещук

Міністр зазначила, що коли цивільні залишаються в місті, то, по-перше, наражають на небезпеку себе та своїх близьких, зокрема дітей. По-друге, створюють додаткові проблеми та ризики всім людям, які намагаються їм допомагати, зокрема, військовим, представникам Національної поліції та волонтерам.

«По-третє, ви заважаєте нормально працювати в місті нашим силам оборони та безпеки. Оскільки вони змушені постійно зважати на вашу безпеку. Тому, закликаю вас негайно евакуюватися. Як це зробити і куди звертатися, ви добре знаєте», — підсумувала Верещук.

Як повідомлялося, Донецька обласна прокуратура почала розслідування за фактом обстрілу російськими військами Бахмута, внаслідок чого загинуло п’ятеро людей і поранено дев’ятьох.

Джерело