Поліція Одещини розпочала провадження за фактом загибелі однорічного хлопчика під час пожежі | Події

Нагадаємо: подія сталася 14 лютого близько 16-ї години в селі Шабо. Загинув однорічний син господарів оселі, а їхню трирічну доньку госпіталізували до Білгород-Дністровської міської лікарні з отруєнням чадним газом.

На місці пожежі працювали співробітники ДСНС та поліції. Попередньо спеціалісти встановили, що пожежа виникла через загоряння спіралі електричного обігріваюча, який знаходився в дитячій кімнаті.

Правоохоронці з’ясували, що в момент виникнення пожежі в кімнаті, де були двоє маленьких дітей, їхні 22-річні батьки знаходилися на кухні. Задимлення в будинку помітив чоловік і кинувся на пошуки сина й доньки. Дівчинку вдалося врятувати, а хлопчик, на превеликий жаль, загинув.

Також поліцейські встановили, що батьки в той день були тверезі. У соціальній службі в справах дітей родина на обліку не перебуває.

Нині слідчі Білгород-Дністровського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 166 (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) та п. 2 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство малолітньої дитини з приміткою «нещасний випадок») Кримінального кодексу України. 

В рамках проваджень поліцейські призначили низку експертиз. 

Триває слідство.

Источник