Як вибрати якісне філе лосося: поради від експертів

Зверніть увагу на шість основних критеріїв.

Запастися лососем у холодильнику або морозильній камері — чудова ідея. Риба багата білком, що зміцнює м'язи, протизапальними омега-3 жирними кислотами і мінералами, що підтримують обмін речовин. Крім того, існує так багато способів приготування лосося, що він просто не встигає набриднути, інформує Ukr.Media.

Але як вибрати найкращий шматочок і не прогадати? Звіритися з нашими порадами світового рівня, звичайно:

  • Не зациклюйтеся на дикій або вирощеній рибі — лосось корисний у будь-якому вигляді: фермерський лосось має нижчу вартість і є стійкою альтернативою традиційно виловленому лососю. Обидва види зберігають певні поживні речовини. Наприклад, у фермерському лососі більше жиру, а в дикому лососі більше кальцію, цинку та калію.
  • Його м'якуш повинен бути червоним: колір і вологість — чудові способи визначити, свіжий лосось чи ні. На лососі не повинно бути коричневих або інших знебарвлених плям. Лосось повинен бути від яскраво-рожевого до насиченого червоного кольору.
  • Лосось не повинен пахнути… рибою: так, цей пункт звучить вкрай дивно, але у нього є пояснення. Якщо лосось пахне рибою або кислим, це ознака того, що він не в найкращому стані і краще його не чіпати. Ця логіка стосується як цілої риби, так і філе. Хороший свіжий лосось пахне океаном — на цей запах і орієнтуйтеся.
  • Консистенція повинна бути твердою: коли йдеться про свіжий лосось, завжди звертайте увагу на його пружність. Крім пружності, його шкіра повинна бути вологою і гладкою. Якщо риба оброблена, то при проведенні пальцем по черевцю вона також повинна бути вологою.
  • Купуйте свіжого лосося в сезон: він триває з травня по вересень. Звичайно, дикого (а тим більше фермерського) лосося і в інший час, але тоді намагайтеся купувати замороженого лосося. Це пов'язано з тим, що заморожений лосось зазвичай миттєво заморожується і доставляється, що дозволяє йому залишатися ароматним і зберігати найбільшу кількість поживних речовин.
  • Уникайте занадто замороженого лосося в морозильній камері: якщо упаковка прозора, зверніть увагу на кристали льоду і «морозильний опік». Це дасть вам знати, що лосось був або повторно заморожений після розморожування, або не найкращої якості.

Источник