«Армія відновлення» почне працювати в Харкові

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today. Безробітні розбиратимуть завали і допомагатимуть комунальникам. Їм за це будуть платити гроші.

У Харкові почне працювати «армія відновлення». Це не волонтерський проект, а робота для людей, які готові брати участь у суспільно корисних роботах

На початку 2023 року 17 громад Харкіської області долучилися до всеукраїнського проєкту «Армія відновлення». Це роботи, до яких доєднуються мешканці громад, що постраждали від бойових дій внаслідок російської агресії. Це відбувається під «егідою» служби зайнятості.

«Служба зайнятості може залучати безробітних до розбору завалів, ліквідації наслідків обстрілів, надання допомоги постраждалим, роботи в «Пунктах незламності» тощо. Фінансування суспільно корисних робіт здійснюється 100% за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. На сьогодні профінансовано майже 700 тис грн., ще на понад 2 млн укладено договорів», — повідомив директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

Поки що до робіт залучені 300 людей із 17 громад області. Жителям Харкова до сих пір не пропонували таку роботу, але тепер ця змога з’явиться.

«Визначили покроковий алгоритм дій та конкретні терміни, щоб якнайшвидше розпочати ці роботи у місті. Долучайтесь до «Армії відновлення». Відбудуємо країну разом», — закликав Міненко.

Нагадаємо, за роботу в «Армії відновлення» платять мінімалку — 6700 гривень на місяць. Робота в «Армії відновлення» як правило, важка, фізична, більше розрахована на чоловіків. Хоча жінки серед безробітних області переважають — їх більше 60% серед зареєстрованих безробітних. У Центрах зайнятості обіцяють знайти суспільно корисну роботу і для них.

«Це може бути забезпечення роботи в «пунктах незламності», надання допомоги населенню, насамперед особам з інвалідністю, дітям, громадянам похилого віку, організація забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок бойових дій, посильна робота з розбору завалів, роботах із підтримання у готовності захисних споруд цивільного захисту до використання», — розповіли KHARKIV Today у пресслужбі обласного Центру зайнятості.

У місті також працює «Харківська армія відновлення». Це волонтерська ініціатива, тут гроші не платять.

Джерело