Маленький лайфхак, який поверне міцність і хрускіт огіркам, які стали м’якими в банці

Огірочки стають "як новенькі".

М'які огірки не завжди можуть бути зіпсовані і непридатні до вживання. Звичайно якщо в банці з'явилася цвіль, і заготовки неприємно пахнуть, вживати такі огірки не рекомендується. А ось якщо є бажання просто повернути їм міцність і хрускіт, то досить скористатися однією простою хитрістю. Сьогодні про неї і розповімо, інформує Ukr.Media.

Але перш скажемо про те, чому ж огірки в банці втрачають свою міцність і стають м'якими

  • Порушення пропорцій інгредієнтів в процесі заготівлі. Це може бути і недостатня кількість солі, і занадто велика кількість цукру (якщо ви його додаєте), і занадто мало прянощів. Завжди варто додавати в банку лавровий і вишневий лист, корінь хрону. Вони надають не тільки смак і аромат, але і міцність і хрускіт огіркам, не дають їм розповзатися.
  • М'якими огірки можуть стати через занадто сильну і навпаки слабку утрамбовку. З одного боку, якщо ви використовуєте великі ємності і занадто сильно утрамбовуєте огірки, ті, що знаходяться внизу, можуть стати м'якими через тиск верхніх. З іншого боку, занадто вільне "плавання" огірків в розсолі теж може стати причиною втрати їх міцності.
  • Зберігати банки з заготовками потрібно в прохолодному приміщенні при температурі 0…+ 3 градуси. Якщо залишити огірки в теплій кімнаті, то через місяць-два вони можуть почати м'якнути, будуть вже не такими міцними і хрусткими.
  • М'якнути і псуватися огірки можуть почати через погану стерилізацію банок і інгредієнтів, а також через порушення герметичності банок. Щоб огірки були міцними, а в банках не було повітря, яке буде провокувати псування заготовок, завжди замочуйте огірки у воді, перш ніж розфасовувати їх по банках.
  • Ну і звичайно важливо не брати для заготовок перерослі, зіпсовані, м'які і занадто великі огірки.
  • Якщо огірки стали м'якими (не важливо з якої причини), повернути їм міцність і хрускіт можна досить простим способом. Беремо томатний сік або розведену томатну пасту, додаємо туди 3 ст. л солі на 1 л рідини, якщо є бажання можна додати спеції, цукор. Розсіл кип'ятимо і охолоджуємо. Огірки викладаємо в чисту тару, заливаємо новим заготовленим томатним розсолом і відправляємо в холодильник на пару днів.

    Все готово! Огірки повертають свою міцність, хрускіт, якщо був злегка кислуватий смак — він теж йде. Огірочки стають "як новенькі". І їх зовсім не обов'язково буде відправляти на термічну обробку, можна із задоволенням їсти прямо з банки.

    Источник