До кадрового резерву Криму увійдуть патріотичні та фахові люди

 

Про це Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук заявила в ефірі «Крим. Реалії».

 

Вона пояснила, що створення кадрового резерву є основою підготовки до деокупації та реінтеграції півострова. Тому наразі готується відповідне розпорядження Кабміну.

 

«Маючи досвід деокупованих Харківщини та Херсонщини, ми готуємо кадри заздалегідь. Відбулася низка нарад, центральні органи виконавчої влади та ОВА отримали доручення надати свої пропозиції. До кінця лютого ми отримаємо їхні відповіді, узагальнимо їх і в березні вийдемо з ініціативою щодо рамок формування кадрового резерву», – уточнила Віцепрем’єрка.

 

За її словами, відібрані посадовці виконуватимуть завдання у сферах безпеки, правоохоронної діяльності, роботи органів місцевого самоврядування тощо. Найголовнішими вимогами до претендентів стануть власний патріотизм та професійність.

 

«З таких людей буде сформовано не лише резерв керівного складу, а й усю вертикаль влади, яка відновлюватиме державність в нашому українському деокупованому Криму. Серед них обов’язково мають бути представники корінних народів, які зазнавали утисків протягом усіх років окупації»,– резюмувала Ірина Верещук.

 

За інформацією Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.