У Харкові побудують два нових мікрорайони для людей, які втратили житло під час війни

Будинки збираються зводити на Салтівці.

Після війни в Харкові побудують два нових мікрорайони.

Місце для будівництва вже визначили. Один з нових житлових комплексів зводитимуть на полі за вулицею Наталії Ужвій, інший — поблизу ринку «Барабашово». Обидві ділянки знаходяться в комунальній власності, їхня загальна площа — 700 га.

«Після перемоги будуватимемо мікрорайони нового рівня для тих, хто втратив житло і для тих, хто переїде з інших районів області. Зараз десь 80 тисяч людей перебувають в Харкові (маються на увазі переселенці, що проживають у гуртожитках, — ред.),  більшість із них планують жити і працювати в місті», — сказав міський голова Ігор Терехов.

За його словами, нові квартали складатимуться з відносно невисоких будинків, не вище за 7 поверхів. У кожному кварталі буде підземний паркінг, який можна буде використовувати і в якості укриття у разі обстрілів. 

Як писав KHARKIV Today, близько 150 тисяч харків’ян лишились без житла під час війни. 500 будинків не підлягають відновленню, 300 з них знаходяться на Північній Салтівці. Зазнали пошкоджень у тій чи іншій мірі також 109 шкіл і 110 дитсадків.  

Джерело