Фахівці пояснили, чому не варто купувати рис в пакетиках

Яку небезпеку таїть у собі даний продукт.

У сучасної людини так багато справ, що часу на приготування їжі залишається все менше. В останні десятиліття популярність набирають продукти швидкого приготування: різні напівфабрикати, рис в пакетиках, порошкові супи і локшина, яку можна заварити за 1 хвилину. Виробники розуміють, що сьогодні цінується час, інформує Ukr.Media.

Але чи так корисні всі ці продукти? Мабуть, кожен з них потрібно розглядати окремо. Сьогодні розповімо вам, чи варто купувати рис швидкого приготування. Поряд з іншими крупами, такий рис економить господиням купу часу. Але чи корисний він?

Чи корисний рис в пакетиках швидкого приготування

У цього продукту є цілий ряд переваг. Перш за все, це швидкість його приготування. Крім цього, такий рис упакований в зручні порційні пакетики: ви можете зварити один, два або більше. Все залежить від апетиту вашої родини. Ще одним незаперечним плюсом є те, що не потрібно строго відміряти кількість води. Рис в пакетиках швидкого приготування потрібно просто опустити в каструлю з водою і варити вказану кількість часу. Та й каструлю довго відмивати не треба!

Слідом за захопленням, яке з'являється завдяки спрощеному способу зварити гарнір, виникає питання: а чи корисний цей продукт? Фахівці дали відповідь: ні. Річ у тім, що такий рис попередньо обробляють. Через це в продукті практично не залишається клітковини, вітамінів і корисних мікроелементів. Ніякої поживної цінності в цьому рисі немає.

Як виявилося, він не просто не приносить користі, але і шкодить організму. Швидкозаварюваний рис має високий глікемічний індекс. Це означає, що після такої вечері в організмі різко підніметься рівень цукру. Крім того, не забувайте, що разом з рисом ви варите поліетилен. Через це готова каша може містити шкідливі речовини.

Висновок напрошується тільки один: краще відмовитися від рису швидкого приготування, якщо у вас є така можливість. Не полінуйтеся витратити трохи більше часу, щоб приготувати смачний і корисний гарнір. Нагадаємо, що замість білого рису краще вибирати коричневий нешліфований. Він трохи грубіший, але значно корисніший. Такий продукт забезпечить вам ситість на тривалий час. Крім того, вчені зійшлися на думці, що коричневий рис служить засобом профілактики раку товстої кишки та інших захворювань.

Источник