Ситуація щодо російського вторгнення на Запоріжжі станом на 24.02.2023 року | Події

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив 132 обстріли позицій українських захисників застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення.

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру  у районі населених пунктів Мала Токмачка, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Білогір’я, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка, Ольгівське, Полтавка, Павлівка, Залізничне, Темирівка, Кам’янське, Степове, Степногірськ, Малі Щербаки, Новояковлівка, Комишуваха.

Надійшло 17 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями рф.

Протягом минулої доби евакуація цивільного населення з тимчасово окупованих територій не проводилась.

В Мелітополі Запорізької області, у місцевій школі, для дітей з усього міста начебто на “добровільній основі” планується прийняття присяги “юнармійців”. Також, на базі вказаного навчального закладу планується сформувати так званий “всєросійський корпус спасатєлєй”.

За матеріалами Запорізької ОВА

Источник