Викрито 4-х агентів фсб рф, які наводили ворожий вогонь по медичних об’єктах на півдні. ФОТО | Події

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора чотирьом громадянам повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про направлення, переміщення або розміщення Збройних Сил України інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану.

За даними слідства, підозрювані виконували завдання ворога щодо проведення розвідки за місцями розташування військових та важливих інфраструктурних об’єктів в Миколаївській, Херсонській та Дніпропетровській областях.

До злочинної діяльності місцевих мешканців залучив співробітник ФСБ РФ.

За грошову винагороду через мессенджер він давав їм завдання фіксувати та передавати дані про військові бази та інші інфраструктурні об’єкти на Півдні для нанесення по них ударів.

Прикриваючись нібито волонтерською діяльністю, один з агентів відвідував бази ЗСУ. Під приводом доставки допомоги він проводив розвідку, а дані передавав співробітнику ФСБ РФ.

Ворога цікавила інформація про місця дислокації підрозділів Нацполіції України, центрів комплектування та соціальної підтримки, місцевих військових адміністрацій, баз ЗСУ та блокпостів.

За наводками підозрюваних зазнавали ворожих артилерійських обстрілів госпіталі та лікарні.

Усіх чотирьох осіб правоохоронці затримали під час вчинення злочину. Наразі їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управлінням СБУ.

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Источник