Навіщо в Китаї п’ють окріп вранці, перед сном і протягом дня: вам це теж необхідно

Гаряча вода допоможе рідше хворіти, залишатися молодим і красивим.

У Китаї на вулицях, в офісах, кінотеатрах і будь-якому іншому громадському місці можна помітити бойлери з гарячою водою. До них раз у раз підходять люди різного віку, наповнюють невеликі термоси, які всюди носять з собою, інформує Ukr.Media.

Цій східній традиції кілька тисяч років, дітей з раннього дитинства привчають пити гарячу воду. Вважається, що саме вона допомагає налагодити циркуляцію енергії, підтримати молодість і подарувати бадьорість. До школи дитина бере невеликий термос, який поповнює на перервах у встановлених кулерах, починають день китайці теж зі склянки гарячої води.

Як правильно пити гарячу воду

Вважається, що температура води залежить від того, якої мети ви хочете досягти. Так, холодна вода лише втамовує спрагу і поповнює нестачу вологи в організмі, рідина кімнатної температури допомагає роботі шлунково-кишкового тракту, а окріп впливає на всі системи організму.

У Китаї вважається, що важливий перший стакан води випити протягом 10-15 хвилин після пробудження, щоб запустити всі системи організму. Жителі азіатських країн чинять так: прокинувшись, вони наливають окріп в чашку і йдуть вмиватися. За час чищення зубів, переодягання та інші гігієнічні процедури вода остигає до 45 градусів, пити її цілком комфортно і дуже корисно.

Важливо, щоб рідина була «живою» — наприклад, джерельна вода, бутильована або фільтрована. Починайте пити гарячу воду поступово, одну — дві склянки в день, а протягом двох тижнів підвищуйте обсяг рідини.

Незабаром ви помітите, що стали легше прокидатися, бадьоріше відчувати себе протягом дня і рідше хворіти.

Користь вживання гарячої води

Гаряча вода зігріває, розширює судини. Якщо ви почнете вживати 4-5 склянок води в день, то всього через місяць побачите, що шкіра стала чистою і сяючою, волосся менше заплутується, а очі втомлюються після робочого дня за комп'ютером.

Крім того, пам'ятайте, що 90% лімфи складається з води: якщо в системі недостатньо рідини, то токсини починають накопичуватися і отруювати організм. Почавши пити гарячу воду, ви помітите, що позбулися алергії, хвороб нирок і циститу.

Окріп зігріває носові пазухи, позбавляє від нежиті і покращує нюх, а ще значно підвищує імунітет і захищає від сезонних хвороб.

Ще одною корисною властивістю гарячої води є те, що вона допомагає швидше позбутися від перевтоми і стану стресу.

Источник