Трудоголік за власним бажанням: 4 вірні ознаки, що у вас є залежність від роботи

Чому не варто пишатися трудоголізмом.

Цілеспрямованість, прагнення до підкорення кар'єрних висот є похвальними особливостями. Ними необхідно володіти, щоб реалізовуватися в професійному плані, щоб просуватися вгору по кар'єрних сходах або розвинути власний бізнес, інформує Ukr.Media.

Всі намагаються розвивати в собі якості, потрібні для роботи, втягуються поступово в неї, починають отримувати від неї задоволення. Все це добре, але якась людина і перестаратися може.

Індивід може сильно захопитися роботою, може повністю піти в неї і перестати помічати все навколо, що є саме по собі проблемою. Погано те, що сам він може не помічати проблеми, може не бачити, що став трудоголіком. Але його він зможе в собі розпізнати, якщо зверне увагу на деякі ознаки.

Робота займає багато часу

І навіть більшу його частину. Людина не буде працювати 8 годин на день або близько того. Вона робитиме це з ранку і до пізньої ночі, не буде звертати уваги ні на які сфери життя.

Вона буде постійно зайнята, її відносини з близькими через це стануть гірше нікуди. Вона навіть деякі фізичні потреби буде забувати задовольняти, наприклад, може спати мінімальну кількість годин, пропускати прийоми їжі.

Планка постійно піднімається

Це нормально, але не завжди. Людина може вимагати від себе забагато чого, може домагатися того, щоб енергії йшло на роботу максимум.

У неї буде багато виходити, але навіть при такому розкладі вона не буде повністю задоволена тим, як вона працює, не буде радіти результатам.

Труднощі у створенні відносин

У робочому колективі вони не будуть спостерігатися. На індивіда всі будуть розраховувати, він не буде нікого підводити. А ось поза роботою він не зможе ні з ким спілкуватися.

Людина може говорити тільки про свою діяльність, що навряд чи комусь буде цікаво, може ігнорувати інші теми. Зрештою в компаніях ні її, ні з нею не буде комфортно.

Погане самопочуття

І з'являється воно не під час роботи, коли наздоганяє втома. Людина буде "хворіти", коли буде відпочивати. Її буде важко без роботи, вона відчуватиме провину за те, що байдикує.

Але поступово вона виб'ється з сил остаточно, не зможе здійснювати діяльність. Організм її просто виснажиться, ресурсів на працю у неї не залишиться.

Такі симптоми не варто ігнорувати ніколи. Вони говорять про те, що від роботи з'явилася залежність, якої в нормі не повинно спостерігатися, адже вона згубна.

Источник