Ситуація на окупованих територіях станом на 28 лютого — 01 березня 2023 :: Донеччина

Суспільство

У російському полоні помер військовий Юрій Гориславець із Олександрії Кіровоградської області. Він перебував у полоні окупантів на території Луганської області. Йому було 53 роки.

Угруповання «ДНР» розширюватиме пропускну спроможність КПП на окупованій частині українсько-російського кордону, заявив голова угруповання Денис Пушилін. Він запевняє, що розширення дозволить швидше пересуватися фурам із продуктами, що вплине на зниження цін.

Бойові дії

ЗСУ сьогодні вдарили по вантажівкам зі снарядами в Кадіївці (до декомунізації — Стаханов, Луганська область). Як пише військовослужбовець ЗСУ із позивним «Східний», удар прийшовся точно по фурах зі снарядами.

У Стаханові отримали поранення троє людей.

У Донецьку внаслідок обстрілу загинула дівчинка-підліток.

Під час обстрілу в Донецьку пошкоджено міст, що з’єднує Кіровський та Петрівський райони, згоріли два автомобілі. Є влучання у дах багатоквартирного житлового будинку на вулиці Петровського у мікрорайоні Текстильник — із загорянням. Поранено трьох людей.

Новини Донбасу у відеоформаті: 

Дякуємо, що читаєте! Підписуйтесь щоб бути в курсі новин.

Більше інформації про війну, геополітику та гуманітарну ситуацію у розсилці від головного редактора українського телеканалу іноземного мовлення FREEДOM Олексія Мацукі.

Джерело