Росіяни намагатимуться захопити прикордонні села Харківської області, — військовий оглядач

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today Окупанти можуть спробувати прорватися ближче до Харкова по трасі М-20.

Росіяни спробують атакувати прикордонні села Харківської області, але найближчим часом не матимуть успіху.

Такої думу висловив військовий оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко у власному Telegram-каналі. За якого даними, біля кордону росіяни накопичили в Курській, Брянській та Бєлгородській областях біля кордону з Україною близько 25 батальйонно-тактичних груп, тобто, приблизно 17 тисяч чоловік.

Військовий оглядач спираючись на власні дані стверджує, що в росіян замало техніки, аби наступати по всій довжині кордону у 700 кілометрів: 100 танків замість штатних 275, 360 броньованих машин (замість 825), дві третини від штатної кількості артилерії, та 10% РСЗВ.  

«Як бачимо, штатна комплектація цих БТГр часом не досягає 50% і навіть більше!», — пише Олександр Коваленко.

Раніше повідомляли: Олег Синєгубов не виключає примусової евакуації з Харківщини

На думку експерта, росіяни могли б досягти успіху, якби зосередили усі ці сили на одному напрямку. На думку Коваленка, вони цілком могли б просунутись по Харківській області по трасі Е-105 (від Бєлгорода через Щербаківку, Руську Лозову і Лісне до Харкова). Але росіяни навряд чи підуть на це, вважає оглядач, бо тоді довелося б оголити увесь кордон. Тому масованого наступу очікувати не варто, хоча ворог не полишатиме спроб захопити прикордонні села Харківської, а також Сумської і Чернігівської областей. 

Джерело