Україна вже повернула тіла 1409 загиблих захисників

На підконтрольну України територію з початку повномасштабної війни вже повернені тіла 1409 захисників.

Про це йшлося під час наради Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими під головуванням начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирила Буданова, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм Коордштабу.

“Керівник робочої групи з питань взаємодії зі ЗМІ та родичами захисників Андрій Юсов нагадав, що з початку діяльності штабу здійснено вже 38 обмінів полоненими, завдяки чому звільнено 1863 особи. Серед них 1756 військовослужбовців та 135 цивільних. На рідну землю повернуто 1409 тіл загиблих оборонців”, — ідеться у повідомленні.

Він додав, що "штаб постійно надає підтримку рідним воїнів: у середньому за добу 419 родин оборонців отримують допомогу від консультантів штабу. Загалом за цей час родинам надано майже 28 тисяч консультацій, як в телефонному режимі, так і під час особистих прийомів".

За словами Юсова, Коордштаб не припиняє міжнародну діяльність з метою повернення українських захисників. Уже подано 120 позовів до Європейського суду з прав людини (в тому числі справи щодо всіх командирів "Азовсталі").

“Координаційний штаб продовжує працювати, аби визволити всіх українців з ворожого полону”, — додав Юсов.

Як повідомляв Укрінформ, у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими обговорили нові підходи до постізоляційного супроводу визволених з полону російського військових.

Источник