Окупанти встановлюють протитанкові загородження на кордоні з Харківщиною

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today Бєлгород готується до оборони.

Росіяни готуються до оборони Бєлгородської області.

У прикордонних районах  загарбники продовжують проводити інженерне обладнання місцевості, а також установлюють протитанкові загородження. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

Дослідники з американського Інституту вивчення війни (ISW) проаналізували повідомлення Генштабу ЗСУ щодо інженерного обладнання та зробили висновок, що росіяни поки не готують наступу на північному напрямку Харківської області.

«Російські війська зміцнюють позиції на міжнародному кордоні в Бєлгородській області. 1 березня український Генштаб повідомив, що російські війська розгорнули інженерне обладнання та встановлюють протитанкові міни в Новостроївці Другій та Горьковському Бєлгородської області — приблизно за 47 км на північний захід від міста Харкова. Український Генштаб не спостерігав формування наступальних угруповань російських військ на північному напрямку Харківської області, а такі укріплення додатково свідчать про те, що російські війська не готуються до поновлення наступальних дій у цьому районі», — зазначили в Інституті вивчення війни.

За інформацією Генштабу ЗСУ, окупанти зосереджують основні зусилля на ведення наступів на  Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. 

На Куп’янському напрямку за добу під обстріл потрапили райони населених пунктів Масютівка, Лиман Перший, Куп’янськ і Кислівка.

На Слобожанському напрямку формування наступальних угруповань окупантів не зафіксували, однак обстріли тривають. Минулої доби загарбники били по територіях населених пунктів Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Тернова, Охрімівка, Потихонове, Дворічна та Кіндрашівка. Крім того, неподалік села Бударки (Чугуївський район) окупанти застосували безпілотний літальний апарат із бойовим навантаженням.

Загалом за добу Росія завдала 14 ракетних ударів по цивільних об’єктах у Харківській, Полтавській та Донецькій областях.

Як писав KHARKIV Today, раніше голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що російські окупанти можуть наступати на декількох напрямках у Харківській області, у тому числі на Богодухівському та Куп’янському.

Джерело