Громадянська війна? НП у Брянській області

Громадянська війна? НП у Брянській області

Фото: t.me/russvolcorps Бійці Російського Добровольчого Корпусу

Російський Добровольчий Корпус узяв на себе відповідальність за проникнення до Брянської області та закликали росіян боротися з путінським режимом.

Сьогодні вранці російські ЗМІ заявили про «вторгнення» на територію Брянської області «українських диверсантів». Інформацію підтвердив губернатор регіону Олександр Богомаз.

Він стверджував, що так звана «група з 50 озброєних людей із жовтими пов’язками» зайшла на територію селищ Сушани та Любечани та «нібито взяла людей у заручники». В результаті розпочався «масштабний бій». Тільки хтось з ким «воював» Богомаз так і не уточнив.

«Заручники, ДРГ та поранені»

Російські пропагандисти самі заплутувалися в інформації, висвітлюючи цю тему. І в кількості «заручників», «захопленні шкільного автобуса», пораненні «дітей та вбивстві мирних жителів». Пізніше всю цю інформацію заперечували місцеві ЗМІ та очевидці.

ФСБ висунула свою «офіційну версію»: нібито вони спільно з Міноборони проводять заходи щодо знищення озброєних «українських націоналістів».

Громадянська війна у РФ?

Пізніше у мережі з’явилося відео, записані у Брянській області. На ньому чоловіки у військовій формі заявляють, що вони – представники Російського Добровольчого Корпусу (підрозділ російських добровольців, що воюють за Україну) зайшли на територію Росії.

«Прямо зараз на всіх інтернет-ресурсах ви можете побачити новини про «українські ДРГ», які вбили дітей, взяли заручників, але водночас спішно пішли і таке інше. Все це брехня кремлівських пропагандистів», — прокоментували відео в РДК.

«Російський Добровольчий Корпус прийшов до Брянської області, щоб показати співвітчизникам, що надія є, що вільні російські люди зі зброєю в руках можуть боротися з режимом», — йдеться у повідомленні.

На другому відео чоловіки стоять на фоні поштового відділення. Вони також кажуть, що є воїнами Російського Добровольчого Корпусу.

«Ми прийшли сюди не як ДРГ, а як визвольна армія на свою рідну землю. На відміну від путінської армії — катів та ґвалтівників, — ми не воюємо з мирними громадянами», — повідомив один із чоловіків.

Зазначимо, що на задньому фоні було чути постріли.

Що кажуть в Україні?

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України повідомили, що до подій у Брянській області причетні росіяни, адже в країні є багато внутрішніх конфліктів. Ця ситуація, за словами представника розвідки Андрія Юсова, є «продовженням трансформації Росії, її очищенням та звільненням від диктатури Путіна».

Він зазначив, що сьогодні РФ є таким формуванням, у якому є безліч міжнаціональних, міжетнічних, міжрелігійних, соціально-політичних та інших конфліктів. Юсов додав, що Російський Добровольчий Корпус уже взяв на себе відповідальність за те, що сталося. На його думку, можливо, «росіяни починають прокидатися».

«Сьогодні є публічна заява РДК. Це люди, які зі зброєю в руках воюють проти режиму Путіна і тих, хто його підтримує… Можливо, росіяни починають прокидатися, усвідомлювати щось і вживати якихось конкретних заходів», — повідомив Юсов у коментарі Громадському.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що «партизанський рух» у Росії набирає обертів.

«Росія хоче злякати своїх, щоб за рік війни хоч якось виправдати напад на іншу країну і бідність, що росте. Тим часом партизанський рух у Росії стає сильнішим і агресивнішим. Бійтеся своїх партизанів…» – написав Подоляк.

Реакція Путіна

Через те, що відбулось в Брянській області, російський президент Володимир Путін спочатку хотів провести екстрене засідання Ради безпеки РФ, але передумав.

«Путін не планує проводити засідання Ради безпеки сьогодні», — повідомив прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков.

Він також заявив, що у зв’язку із ситуацією у Брянській області президент РФ не поїде до Ставропольського краю, як було заплановано раніше. А на запитання журналістів, чи вплинуть ці події на зміну статусу так званої «спецоперації», він відповіді не надав.

Пізніше під час свого виступу інцидент у Брянській області Путін назвав «терактом».

«Саме такі люди і ставили собі завдання позбавити нас історичної пам’яті, позбавити нас своєї історії, позбавити нас своїх традицій, мови», — сказав він.

Зазначимо, що зараз, за інформацією ЗМІ, в Брянську область відправили підрозділи Росгвардії, а для «ліквідації українських диверсантів» вони будуть використовувати установки РСЗВ Град.

Джерело