Аграрій з Куп’янська вивіз понад 10 тисяч тонн соняшника до Росії

Фото: Харківська обласна прокуратура Справу колаборанта передали до суду.

Директора приватного сільськогосподарського підприємства обвинувачують у пособництві державі-агресору та колабораціонізмі.

За даними слідства, під час окупації Куп‘янська місцевий аграрій «подружився» з ФСБ РФ. Чоловік домовився з окупантами, що буде відбирати техніку та майно у аграріїв Куп’янського району під приводом «націоналізації» на користь РФ. 

Крім того, підприємець надав складські приміщення власного підприємства для розміщення там російських військових.

«Своїм підлеглим поплічник окупантів наказав збирати сільськогосподарську продукцію та транспортувати її до Бєлгородської області РФ. Правоохоронці встановили, що чоловік організував вивезення понад 10 тисяч тонн соняшника на територію країни-агресора», — розповіли в Харківській обласній прокуратурі. 

Власне підприємство аграрій зареєстрував у так званій «податковій службі в Харківській області», чим сприяв надходженню грошей до російського бюджету. 

До того ж колаборант не приховував своїх симпатій до окупантів. Перебуваючи з іншими людьми на території СТО у Куп‘янську, чоловік висловлювався на підтримку «руського миру» та політики очільника РФ.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Його судитимуть у Жовтневому районному суді м. Харкова. Справу до суду передала Новобаварська окружна прокуратура Харкова.

Максимальна санкція статей передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Як писав KHARKIV Today, житель Борової допоміг окупантам вивезти соняшник до Росії

Джерело