Росія посилює заходи щодо вербування найманців за кордоном — Події

Росія посилює заходи щодо вербування найманців за кордоном - Події

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росіяни посилюють заходи щодо вербування найманців за кордоном для участі у війні проти України. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Нещодавно російський диктатор Володимир Путін підписав указ №131 «Про внесення змін до деяких актів президента Росії». Це зменшує з п’яти до одного року мінімальний період, на який укладається перший контракт щодо проходження військової служби між громадянином іншої держави та Міноборони РФ, зазначили у Центрі.

– Це показує кадровий голод регулярної армії РФ. Також це свідчить про те, що загарбники проводитимуть посилену мобілізацію на тимчасово окупованих територіях України, — додали ЦНС.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими раніше повідомив, що до єдиного центру прийому звернень військовослужбовців РФ щодо здачі в полон «Хочу жити» звернулися вже 9836 осіб із Росії та з тимчасово окупованих територій України. Окрім російських військових, на гарячу лінію звертаються їхні родичі та близькі. Часто мобілізовані росіяни, які прибули до складу окупаційної армії до України, не мають доступу до Інтернету чи зв’язку

Джерело