Крик душі та закляття: Пісня рівненського гурту «Враже», яка розійшлася зі швидкістю блискавки

Офіційна YouTube-сторінка гурту з Рівного «Енджі Крейда» всього за 1 місяць отримала позначку понад 566 тисяч переглядів.

Сталося це через пісню, яка стала віршованим закляттям проти війни в Україні. Слова написала Людмила Горова, а на музику її поклала Ангеліна Каташинська, яка є вокалісткою гурту. 

«Енджі Крейда» на телебаченні

Сильна прониклива композиція вийшла в ефір, коли минав 89-й день війни, розпочатої на українській землі.

Офіційний YouTube-канал «Енджі Крейда» є досить відвідуваним, тому пісня розійшлася поміж глядачами та слухачами зі швидкістю блискавки.

Попри популярність YouTube-каналів та доступність будь-якої інформації в мережі Інтернет багато людей віддають перевагу телебаченню, де також можна знайти музичні передачі, в яких бере участь гурт із Рівного зі своєю популярною піснею.

Не пропустити черговий телеефір, випуск новин про події в Україні та світі чи улюблений серіал допоможе телепрограма завдяки якій телеглядачі мають змогу розпланувати свій час так, щоб встигнути подивитися передачі, які їх найбільше цікавлять.

Тисячам меломанів припала до вподоби пісня з текстом неформатного плану, композицію транслюють по радіостанціях, а гурт «Енджі Крейда» майже кожного дня радує прихильників своїми виступами та, надихнувшись проникливим патріотичним твором, продовжує працювати над створенням нових пісень на підтримку своєї Батьківщини та її народу у час лихоліття.

Як народилася ідея пісні-закляття

Як розповідає сама Ангеліна Каташинська, вона гостювала у мами в селі й саме в цей час пролунала повітряна тривога, через яку 25-річній дівчині разом з усіма довелося ховатися у погребі, щоб рятувати своє життя. А ще прийшла звістка, що на відстані 50 кілометрів була ворожа колона, ще й ворожий літак у небі пролетів.

За словами автора музики, текст української письменниці та поетеси Людмили Горової якось сам по собі спав на думку, потім одразу згадався, а мелодія писалася на колінах під звуки ракет і літаків. Ось так народилася пісня, неначе крик душі та закляття, ціль якого — зупинити лихо в Україні.

Популярність композиції зростає, на кінець лютого цього року кліп налічує понад 12 мільйонів переглядів зі всього світу.

Джерело