Харківський підрозділ закликає підвищити боєздатність добровольців

Фото: «Хартія» Відповідна петиція зареєстрована на президентському сайті.

З проханням підтримати петицію до громадян звернулись добровольці харківського підрозділу «Хартія», які декілька місяців беруть участь в обороні міста Бахмут.

«Звертаємось до всіх з проханням підтримати петицію, яка дозволить посилити боєздатність добровольчих формувань територіальних громад», — йдеться в зверненні. 

В петиції йдеться, що з початком повномасштабного вторгнення почали масово формуватися добровольчі формування територіальних громад, які на сьогодні виконують бойові завдання на різних напрямках. Так, близько 100 000 добровольців виконують завдання ЗСУ на всій лінії фронту. 

Тим часом на законодавчому рівні досі неврегульовані питання організаційного, фінансового та матеріально-технічного забезпечення ДФТГ (добровольчих формувань територіальних громад), що негативно позначається на якості виконання бойових завдань.

Верховною Радою України тривалий час не розглядаються підготовлені законопроекти Про внесення змін і доповнень до Закону України «Про основи національного спротиву». Зокрема, законопроєкт №8259 пропонує дозволити зберігання стрілецької зброї та боєприпасів до неї у місцях розташування (постійної дислокації) ДФТГ.

Автори петиції просять Президента підтримати ці законодавчі ініціативи. 

Щоби голова держави розглянув петицію, необхідно зібрати 25 тисяч голосів. 

Як писав KHARKIV Today, харківський підрозділ набирає операторів дронов.

Джерело