Командування ЗСУ виступило за продовження оборони Бахмута — 06 березня 2023 :: Донеччина

Головнокомандувач Збройними силами України Валерій Залужний та командувач та командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Олександр Сирський висловилися за подальшу оборону Бахмута та посилення позицій на цьому напрямку.

Це сталося під час засідання Ставки верховного головнокомандувача, передає Офіс президента.

Зазначається, що президент Володимир Зеленський поставив Залужному та Сирському питання щодо подальших дій на Бахмутському напрямку. «Вони висловилися за продовження оборонної операції і подальше посилення наших позицій у Бахмуті», — йдеться у повідомленні ОП.

Командувачі оперативно-стратегічних угруповань військ також доповіли про ситуацію на основних напрямках фронту.

Крім того, на засіданні розглянули питання постачання зброї та обладнання та їх розподілу за оперативними напрямками.

У засіданні взяли участь: керівник Офісу президента Андрій Єрмак, начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, прем’єр-міністр міністр України Денис Шмигаль, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов, командувачі пологів військ та оперативних напрямків. До засідання Ставки приєдналися урядовці, керівники силових відомств та правоохоронних органів.

Bild з посиланням на джерела написала, що ситуація у Бахмуті стала причиною розбіжностей між президентом України Володимиром Зеленським та головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

Зазначається, що у Зеленського та Залужного «принципово різні погляди» на Бахмут. Залужний нібито ще кілька тижнів тому закликав подумати про відступ «з тактичних міркувань».

У звіті Інституту вивчення війни (ISW) повідомлялося, що українські сили, ймовірно, проводять обмежене тактичне відведення військ у Бахмуті Донецької області. Також зазначалося, що робити оцінки щодо намірів України щодо повного відходу з міста поки що зарано.

Джерело