«Слава Україні»: страчений військовий раніше служив у харківській бригаді

Фото: скрин відео. За попередньою інформацією, окупанти вбили за вигук "Слава Україні!" військового з 30-ї окремої механізованої бригади Тимофія Шадуру.

Рідні Тимофія Шадури впізнали його на відео, яке потрапило в соціальні мережі. Але для підтвердження інформації потрібна експертиза.

У 30-й окремій механізованій бригаді ім. князя Острозького попередньо встановили особу військового, відео із стратою якого потрапило в соціальні мережі 6 березня. 

«За попередніми даними, загиблим є військовослужбовець 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Миколайович Шадура. Тимофій Шадура вважається зниклим безвісти з 3 лютого 2023 року після бойових дій в районі міста Бахмут. Наразі тіло нашого військовослужбовця знаходиться на тимчасово окупованій території. Остаточне підтвердження щодо особи буде встановлено після повернення тіла та проведення відповідних експертиз. Командування 30-ї окремої механізованої бригади і побратими Героя висловлюють щирі співчуття його рідним та близьким. Помста буде невідворотною», — повідомили в бригаді.

У 30-ій бригаді повідомили, що Тимофій Шадура був  мобілізований у грудні 2022 року, раніше проходив строкову службу у 92-й бригаді, місцем дислокації якої є Харківська область (Клугіно-Башкирівка у Чугуївському районі)

«Згідно з даними, які надав сам військовослужбовець, коли прийшов у бригаду, то він мав бойовий досвід і раніше проходив строкову службу у 92 бригаді. Шадура родом і проживав у селі Мала Деревичка Любарського району Житомирської області. Там живуть мати героя і двоє його братів. Сам Шадура у наданих ним даних для 30 ОМБр вказав, що він не одружений», — повідомили журналісти «Української правди» .

У той же час головред «Цензор. нет» Юрій Бутусов пише, що на нього вийшли військові 163-го батальйону ТРО і стверджують, що впізнали в розстріляному герої свого побратима, Мацієвського Олександра Ігоревича, солдата роти вогневої підтримки. Він загинув на позиції поблизу Соледару 30 грудня і був похований 14 лютого на кладовищі в Ніжині. 

Нагадаємо, 6 березня в мережі з’явилося жахливе відео розстрілу українського військового, який потрапив у полон до російських окупантів. В останні миті життя український полонений промовив «Слава Україні!».

Джерело