Який кисломолочний сир найкорисніший: жирний чи знежирений

Експерти розповіли, як харчуватися збалансовано.

Кисломолочний сир зміцнює здоров'я і покращує фігуру — але що з сирної різноманітності підійде саме вам? Деякі впевнені, що найкорисніший сир — знежирений, а інші, слідом за нашими бабусями переконані, що чим жирніше — тим корисніше, інформує Ukr.Media.

Чим корисний кисломолочний сир?

Сир насичений тваринними білками: тобто, в ньому є повний набір амінокислот, які потрібні для росту м'язів. Ще в сирі містяться вуглеводи, щоб зарядити нас енергією; залізо, кальцій і фосфор, і інші незамінні вітаміни і мікроелементи. Сир покращує роботу кишечника, вітаміни, що містяться в ньому, зміцнюють нервову і серцево-судинну систему, зміцнюють скелет і підвищують імунний захист організму.

Який кисломолочний сир найкорисніший?

Нутриціологи пояснили, що знежирений сир не такий хороший, як здається. Щоб приготувати такий сир, молоко знежирюють перед закваскою; при цьому втрачається частина жиророзчинних вітамінів. До того ж, у знежиреного сиру специфічний смак, який багатьом не подобається. Якщо ви все ж вирішили включити в дієту знежирений сир, ви можете «добрати» жирів, додавши в тарілку сиру авокадо. Правда, рослинні жири не закриють дефіцит тваринних жирів.

Сир жирністю в 9% прекрасно закриває потребу в тваринних жирах і допомагає уникнути нутрієнтного голоду. Його склад забезпечить організм всім необхідним, щоб захистити нас від гормональних збоїв і багатьох хвороб.

Який же сир вибрати?

Вибирайте кисломолочний сир залежно від мети, з якою ви коригуєте харчування. Якщо ваше завдання — схуднути, то вам підійде знежирений сир. Якщо ви набираєте м'язову масу або відновлюєтеся після хвороби — для вас ідеальний сир високої жирності. Недоліки є у кожного сиру, але грамотна і збалансована дієта допоможе вам отримати максимум користі.

Источник