У ТрО «Північ» заявили, що розстріляним після слів «Слава Україні» бійцем був Олександр Мацієвський — Події

У ТрО "Північ" заявили, що розстріляним після слів "Слава Україні" бійцем був Олександр Мацієвський - Події

Страченим російськими солдатами українським бійцем після слів «Слава Україні» міг бути Олександр Мацієвський. Про це йдеться у заяві регіонального управління Сил територіальної оборони » Північ «.

— Вся Україна побачила кару українського воїна, бійця 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області. Відео героїчної загибелі Олександра Мацієвського за добу стало вірусним та нікого не залишило байдужим, — зазначено у повідомленні.

У відомстві стверджують, що Мацієвський зі своїми побратимами прийняв бій 30 грудня 2022 року на околицях Соледара під час переміщення. Того дня з українськими захисниками було втрачено зв’язок.

— Прорватися до місця їхньої позиції підкріплення не змогло через безперервний мінометний обстріл і щільний вогонь зі стрілецької зброї. Ми до кінця не знаємо подробиць цього бою. Невідомо, хто і як загинув, невідомо, як Олександр потрапив у полон, свідків, на жаль, не залишилося, всі загиблі чи зниклі безвісти, — йдеться у заяві.

Як зазначили в регіональному управлінні, на розповсюдженому в мережі відео розстріляного бійця дізналися мати, син та колеги Мацієвського. У повідомленні йдеться, що тіла загиблих у бою під Соледаром, зокрема Олександра, були передані Україні в рамках обміну 14 лютого. Розстріляного захисника провели в останню путь у рідному Ніжині.

ЩО СТАЛОСЯ?

Йдеться про бійця ЗСУ, відео з яким 6 березня опублікував керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. На ньому двоє російських військових розстрілюють українського бійця після того, як він вимовляє «Славу України». На відео видно, що український військовий беззбройний. Його фото миттєво почали розповсюджуватись по мережі як символ мужності та опору українців російським терористам та вбивцям.

Напередодні у ВСУ припустили, що вбитим воїном міг бути військовослужбовець 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Шадура. Боєць вважається зниклим безвісти з 3 лютого після бойових дій у районі міста Бахмут.

 

Джерело