Олег Сахон став заступником командувача Національної гвардії України

Фото: УП Відповідний указ підписав президент.

Олег Сахон до призначення обіймав посаду начальника Східного оперативно-територіального об’єднання Нацгвардії (базується у Харківській області).

9 березня Президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення генерал-майора Олега Сахона заступником командувача Національної гвардії України. Відповідний указ №143/2023 опублікований на сайті президента.

Командувачем Нацгвардії України є Юрій Лебідь. Він обіймає посаду з 25 лютого 2022 року.

Раніше повідомляли: «Національна гвардія України — це війська внутрішнього спокою», — генерал-майор Олег Сахон

Нагадаємо, у липні 2019 року на той час командувач Нацгвардії України, генерал-лейтенант Микола Балан представив у Харкові начальника Східного територіального управління Нацгвардії України Олега Сахона. 

Олег Сахон на тоді пройшов посади від заступника командира роти до заступника начальника Западного територіального управління — начальника штаба. У 2017 році Олег Сахон брав участь у проведенні успішної операції в зоні АТО, районі населених пунктів Новозванівка та Троїцьке (Луганська область). Тоді підрозділи Нацгвардії затримали 28 людей, пов’язаних із незаконним збройним формуванням, та ліквідували двох бойовиків.

Олега Сахона нагородили медаллю «За бездоганну службу» ІІІ ступеня (2009 рік), орденом Данила Галицького (2013 рік) та орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (2019 рік). У 2020 році Олег Сахон отримав звання генерал-майора. Під час повномасштабного вторгнення брав участь в обороні Харкова. 

Джерело