Розширення та зміцнення ЄС має стати відповіддю на агресію росії

 

На цьому наголосила Віцепремʼєрка Ольга Стефанішина під час панельної дискусії за участі Міністра з європейських справ Франції Лоранс Бун в межах другого Форуму «Україна-Франція».

 

«Йдеться про конкретні дії, пов'язані з майбутнім ЄС, готовністю ухвалювати важливі рішення щодо України, серед них щодо початку перемовин про вступ до ЄС», – сказала урядовиця.

 

Вона висловила сподівання, що Франція підтримає ухвалення цього рішення.

 

Зі свого боку Лоранс Бун відзначила прогрес України у внутрішніх трансформаціях, зокрема у сфері боротьби з корупцією, та наголосила на важливості підтримки України на шляху до повноправного членства в ЄС: «Це двосторонній процес».

 

Міністерка зазначила, що сьогодні важливо думати над тим, якою ми хочемо бачити європейську інтеграцію, та якою ми хочемо бачити Україну в ЄС:

 

«Інтеграцію в ЄС презентують як економічну інтеграцію. Авжеж, це завжди було важливим чинником об’єднання для миру, для процвітання на нашому континенті. Однак важливо не забувати, що ми почали з миру, а вже потім було процвітання. Коли ми говоримо про політичну інтеграцію, ми маємо говорити також про безпекову інтеграцію», – заявила Лоранс Бун.

 

Детальніше: https://cutt.ly/B8MCBXl

 

Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції