10 речей, які жінки роблять краще за чоловіків

У сучасному світі існують десятки речей, які жінки роблять не гірше і навіть краще за чоловіків.

Краще запам'ятовують

Чоловіки звично жартують над дурними блондинками, навіть не підозрюючи про те, що зовсім недавно вчені Кембриджського університету провели цікаве дослідження, яке показало, що жінки здатні тримати в голові на 20% більше інформації! Багато чоловіків дивуються, як жінки можуть запам'ятовувати круглі і не дуже круглі дати, і пам'ятати про дрібниці, про які чоловіки давно забули, інформує Ukr.Media.

До речі, саме кращими здібностями до запам'ятовування пояснюється той факт, що дівчата вчаться набагато краще хлопців. Вони більш уважні і більш старанні. І це не порожні слова, адже за статистикою, процентне співвідношення жінок, які отримали вищу освіту, набагато більше, ніж відсоткове співвідношення освічених чоловіків.

Краще справляються зі стресом

Представниці прекрасної статі менше страждають від стресів, так як здатні легше справлятися з негативними емоціями. Пов'язано це, як виявилося, з наявністю в жіночому організмі гормону естрогену, який пригнічує прояв негативних симптомів стресу. До того ж жінки вміють краще за чоловіків «випускати пар», виговорюватися, відпускати проблеми, тоді як чоловіки воліють не говорити про проблеми, тримаючи всі емоції в собі. Саме тому вони частіше жінок страждають від інфарктів і інсультів.

Краще водять автомобіль

Справжнім ударом по самолюбству чоловіків є той факт, що вчені визнають жінок кращими водіями. Те, що представників сильної статі за кермом більше, ще не говорить, що водіння — виключно чоловіча доля. За статистикою, практично 80% ДТП відбуваються з вини представників сильної статі. У цьому зв'язку саме чоловіків за кермом впору називати «мавпами з гранатою». Жінки ж більш коректні та ввічливі при водінні автомобіля, з чим не можуть не погодитися чоловіки.

Краще розпоряджаються грошима

Здатністю заробляти гроші, як і раніше краще володіють чоловіки, а ось розпоряджаються грошима краще жінки. Цей факт підтверджують і вчені з фонду Барклая. Вони провели дослідження, в результаті якого стало очевидно — найкращими у світі інвесторами є жінки. Багато чоловіків погодяться з цими висновками, адже у 80% випадків сімейний бюджет знаходиться в руках дружини. Більш того, тенденція різних країн призначати на посаду міністра фінансів жінку лише підтверджує цю тезу. Нарешті, американські соціологи відзначають, що завдяки природній обережності та аналітичному складу розуму, жінки значно краще за чоловіків грають на біржі, отримуючи дохід на 20% більше.

Краще управляють державою

Якщо вже ми злегка торкнулися теми політики, не зайвим буде сказати, що і державою жінки керують краще, нехай і займають цю посаду набагато рідше. Судіть самі, найбільшого розквіту Російська Імперія домоглася якраз при Катерині II, яку цілком справедливо називали Великою. Британську Імперію створила Єлизавета Англійська, а королева Вікторія зробила Індію васалом Британії. Та й Австро-Угорщину — одну з найсильніших європейських імперій свого часу створила жінка — герцогиня Марія Терезія. А іспанська королева Ізабелла Кастильська за час правління приєднала до своєї країни два континенти!

Краще справляються з багатозадачністю

Подейкують, Юлій Цезар міг одночасно робити 7 справ. Для багатьох чоловіків цей факт є підтвердженням того, що чоловіки краще справляються з багатозадачністю. Однак практика показує, що жінкам у побуті частіше доводиться стикатися з виконанням декількох справ одночасно. І вони в цій справі набагато спритніші від чоловіків. Наприклад, жінці не важко готувати вечерю, дивитися телевізор, робити зі старшим сином уроки, годувати молодшого грудьми, розмовляти при цьому по телефону і пити чай. Погодьтеся, чоловік опустив би руки вже через кілька хвилин.

Краще відчувають запахи

Якщо порівнювати нюх представників обох статей, можна без суперечок визнати жінок лідерами в цьому компоненті. Жіночий нюх здатний вловлювати найтонші аромати духів і їх відтінки, а в критичних ситуаціях, розпізнавати запах гару, загрозливий будинку. Більш того, якщо вірити вченим, жінки «зчитують» запах чоловіка, вірніше по запаху оцінюють імунітет представника сильної статі. І якщо їх власний імунітет виявиться слабшим від чоловічого, вони починають вважати чоловіка привабливим.

Краще збирають меблі

Хто в домі збирає меблі відразу після покупки? Звичайно ж, чоловік. А у кого краще виходить це робити? Ви здивуєтеся, але складання меблів краще довірити жінці. Або хоча б приступати до цього під чуйним керівництвом представниці прекрасної статі. Виявляється, 8 з 10 чоловіків починають збирати меблі навіть не заглянувши в інструкцію. Просто вони вважають себе розумнішими укладачів інструкції і тому потрапляють в халепу. Жінка ж підходить до справи відповідально — спочатку читає рецепт, потім готує борщ. Так і зі складанням меблів. Тому не дивно, що у неї все виходить з першого разу.

Краще заводять друзів

Мати справжнього друга — бажання кожної людини на Землі. Але згідно з соціологічними опитуваннями, у чоловіків з цим є певні проблеми. Лише 75% представників сильної статі можуть похвалитися наявністю кращого друга, тоді як у жінок цей показник дорівнює 95%. Практично у кожної жінки є вірна подруга. І адже це не єдиний аргумент. Опитування показують, що жінки більш контактні особистості, і набагато простіше заводять знайомства, ніж чоловіки.

Краще зав'язують краватку

Краватка чоловічий аксесуар, а тому очевидно, що сильна стать повинен вміти зав'язувати його набагато краще. Однак практика показує, що 60% чоловіків відмовляються носити цей аксесуар чоловічого одягу саме тому, що не вміють зав'язувати його. У той же час 2/3 жінок на Землі з легкістю зав'язують краватку, постійно збираючи на роботу своїх чоловіків. Здається, без улюблених жінок, чоловіки були б абсолютно безпорадні!

Як бачите, жінки в багатьох життєвих аспектах перевершують чоловіків і це не може не викликати поваги. Мабуть, пора перестати називати їх слабкою статтю, залишивши більш відповідну назву — прекрасна стать!

Источник