У США закрився ще один великий банк

У США закрився ще один великий банк

Фото: coinphony.com Signature Bank закрився слідом за SVB та Silvergate

Криптовалютний Signature Bank закритий американськими регулюючими органами після краху SVB та Silvergate.

Влада США закрила нью-йоркський Signature Bank слідом за більшим Silicon Valley Bank (SVB). Про це 12 березня повідомило видання MarketWatch.

Зазначається, що Signature Bank користувався популярністю серед власників криптовалют — він надавав послуги з розміщення на депозитах клієнтів цифрових активів, проте не інвестував у криптовалюти і не торгував ними, а також не приймав їх як застави для видачі кредитів.

Згідно із заявою міністерства фінансів США, Федеральної резервної системи та Федеральної корпорації зі страхування депозитів (FDIC), усі вкладники фінустанови отримають повну компенсацію.

При цьому захист не поширюється на деяких акціонерів та утримувачів незабезпеченого боргу. Керівництво банку було усунуто.

У спільному прес-релізі регуляторів також йдеться про те, що Федрезерв надасть банкам додаткове фінансування на пільгових умовах, щоб вони могли виконати всі вимоги вкладників.

Нагадаємо, 10 березня регулятор закрив каліфорнійський Silicon Valley Bank, який належить SVB Financial Group і є 16-м за розміром активів банком у США. Його банкрутство стало найбільшим із часів фінансової кризи 2008 року.

Раніше повідомлялося, що крах великого кредитора криптоіндустрії Silvergate Capital спричинив стрімке падіння Bitcoin.

Джерело