В Україну намагалися завезти 37 мільйонів гривень готівки у валізах — Події

В Україну намагалися завезти 37 мільйонів гривень готівки у валізах - Події

Фото: т.ме/СБУкр

Служба безпеки України викрила ділків, які у валізах намагалися завезти в Україну готівку на 37 мільйонів гривень. Про це пише пресслужба СБУ.

— За даними слідства, п’ятеро учасників схеми намагалися приховано провезти ці кошти до Чернівецької області через пункт пропуску «Порубне». При цьому частину готівки вони сховали у валізи, а частину  примотали собі до тіла. За попередньою інформацією, ці гроші викрали з тимчасово окупованих територій України, — розповіли силовики.

Здобуті злочинним шляхом кошти зловмисники вивозили до однієї з країн Близького Сходу, а згодом через європейські країни — до митного кордону нашої держави. Ділки намагалися завезти готівку до Чернівецької області під виглядом туристів рейсовим автобусом. На вилучені кошти накладено арешт.

Правоохоронці вивчають версію, що незаконно ввезені гроші могли призначатись для фінансування російської агентури в Україні, зазначають у спецслужбі. Також відстежують усі маршрути нелегального каналу та причетних до цього осіб.

Частину коштів, які було вилучено у «транзитній» країні ЄС раніше, зараз заблоковано. Вирішується питання щодо їх стягнення на користь України, додали силовики. Досудове розслідування продовжується.

Джерело