Харків’ян просять вимкнути зайві електроприлади і заощаджувати електроенергію

Аби допомогти енергетикам, слід вимкнути потужні побутові прилади.

Після останньої ракетної атаки триває ремонт на обладнанні, навантаження на енергосистему збільшене.

Мешканців Харкова просять терміново зменшити споживання електрики. Це необхідно для того, щоб енергетики змогли провести відновлювальні роботи на об’єктах національної енергетичної компанії «Укренерго». Про це повідомили у компанії «Харківобленерго».

«Через ракетну атаку 9 березня виникли серйозні пошкодження у системі передачі електричної енергії. Щоб їх усунути, енергетики повинні провести терміновий ремонт обладнання. Це призведе до додаткового навантаження на енергосистему, тому фахівці просять споживачів про допомогу», — пояснили у «Харківобленерго».

Для того, щоб зменшити споживання електроенергії, потрібно обмежити використання електроплит, обігрівачів, бойлерів та пральних машин, вимкнути ті електроприлади, якими наразі не користуєтесь.

Нагадаємо, востаннє Росія завдала масованого ракетного удару по Харківській області 9 березня близько 4:00. Ракетами окупанти вдарили по об’єктах критичної та цивільної інфраструктури, будинках. Після ракетної атаки у Харківській області вимкнулося світло. Харків залишився повністю знеструмленим, по області світло частково було. Світло у Харкові повністю відновили 11 березня.

У ДТЕК повідомили, що у Харкові були пошкоджені дві підстанції, які використовуються для передачі електроенергії й кількість електроенергії, яка надається Харкову, значно обмежена. Відновлювальні роботи можуть тривати близько тижня.

Джерело