Топ-чиновники звітують мінімально: НАЗК запустило лічильник декларацій

Топ-чиновники звітують мінімально: НАЗК запустило лічильник декларацій

Фото: kp.ua НАЗК запустило лічильник декларацій чиновників

Серед високопосадовців декларації подали 29 депутатів, двоє міністрів та двоє заступників керівника ОП.

Національне агентство з питань запобігання корупції запустило лічильник декларацій, який відображає статистику даних щодо кількості поданих чиновниками декларацій про доходи за 2021 рік, повідомляє прес-служба НАЗК.

Станом на 13 березня поточного року декларації подали близько 337 тисяч чиновників. Однак серед них лише кілька високопоставлених держслужбовців.

«Простежується дуже чітка тенденція. Пересічні чиновники справно подають декларації, хоча могли б відкласти подачу, а от серед топ-чиновників і нардепів кількість тих, хто звітував, мінімальна», — заявив голова НАЗК Олександр Новіков, висловивши сподівання, що ця статистика покращиться, коли громадськість зможе стежити за цим процесом.

Серед високопосадовців декларації подали 29 народних депутатів, два міністри (освіти та оборони), два заступники керівника Офісу президента.

Лічильник можна побачити на сайті НАЗК. Дані оновлюються у понеділок, щоб можна було бачити динаміку декларування.

Наразі в Україні декларування держслужбовцями є добровільним. З осені минулого року у Верховній Раді очікує на голосування законопроект про поновлення обов’язкового декларування.

Раніше повідомлялося, що НАБУ розшукує заступника голови Сумської облради за підозрою у недекларуванні суми у розмірі 1,6 млн гривень.

Королевську підозрюють у недекларуванні майна — САП

Джерело