Процес відбудови України має розпочатися якомога швидше

 

Процес відбудови України має розпочатися якомога швидше, наразі це один з ключових пріоритетів співпраці з євроатлантичною спільнотою, — заступниця Голови Комітету з питань правоохоронної діяльності, член Постійної делегації ВРУ в Парламентській асамблеї НАТО Галина Михайлюк.

 

Сьогодні у Варшаві під час спільного засідання підкомітету з питань перехідного періоду та розвитку і підкомітету з трансатлантичних відносин Парламентської асамблеї НАТО наші міжнародні партнери чітко зазначили:

 

«Ми впевнені у перемозі України проти жорстокої російської війни. Водночас питання відбудови України є частиною відновлення загальної архітектури безпеки».

 

Зустрічі відбулися за участі Віцепрезидента ПА НАТО Міхала Щерби, Віцемаршала Польського Сейму Бартоша Ковнацького, Міністра закордонних справ, Міністра фінансів, Міністра клімату і довкілля Польщі, а також парламентських делегацій Великої Британії, Латвії, Бельгії, Італії, Туреччини, Португалії, Румунії, Іспанії.

 

Учасники детально обговорили майбутню відбудову України як безпечної, сучасної, стабільної та процвітаючої держави за підтримки двох ключових опор — НАТО та ЄС.

 

За інформацією Верховна Рада України.